Alle stenen worden zorgvuldig uitgezocht. Het is belangrijk dat u tenminste 3 dagen achter elkaar het sieraad draagt voor een optimale werking. Eventueel kunt u hem ‘s nachts af doen, zodat het sieraad zich weer kan opladen.

Opladen Maanlicht
Elke maand is het volle maan, dit is het juiste moment om je sieraden op te laden.
Leg ze op je vensterbank, in de tuin of balkon. Zorg ervoor dat ze goed in het maanlicht liggen voor het beste effect. Zo krijgen ze een extra sterkte werking en kun je de volgende dag je sieraad weer fijn dragen.

Op- en ontladen
Voor het op en ontladen gebruik je een combinatie van hematiet en bergkristal.
Dit doe je door jouw sieraad op een bedje van hematiet en bergkristal te leggen in een alabone schelp. Zo kunnen de edelstenen zich ontladen en opladen.

De Hematiet zorgt er voor dat je de edelstenen ontlaad van negatieve energie. Bergkristal zorgt er juist voor dat de edelsteen positief opgeladen wordt. Laat het een nachtje erin en herhaal dit 1 keer per week. Want anders kunnen de edelstenen geen nieuwe energie opnemen.

Sieraden onderhouden.
Al mijn sieraden worden met veel liefde gemaakt en met de grootste zorg worden de edelstenen uitgezocht. De onderdelen die worden gebruikt zijn van roestvrijstaal (RVS) nikkelvrij, roestvrij en verkleurd niet. Tenzij het anders aangegeven is bij het product. Zo kan iedereen een sieraad van Ikkiesedelstenen dragen.

Edelstenen vinden het niet fijn om mee te gaan onder de douche, in het chloor te komen of in zeewater. Hitte, sauna, parfum, zonnebrand, cosmetica en haarlak kunnen invloed hebben op je sieraden Dit kan de werking van de edelstenen beinvloeden, verminderen of aantasten.

Bij eventuele dofheid kun je ze proberen op te poetsen met een zachte doek.
De sieraden worden het liefst bewaard in een droge ruimte, liever niet in de badkamer. Voor optimale werking van de edelstenen is het fijn om ze op en te ontladen.